Waterbehandelingsinstallaties

Diverse technieken

Waterzuiveringsinstallatie

DUTCHSO levert waterbehandelingsinstallaties voor verschillende toepassingen zoals:

 • Irrirgatie
 • Drinkwater
 • Proceswater

Voor deze toepassingen maken wij gebruik van verschillende technieken zoals Reverse Osmosis, Ultra filtratie, filtratie, Dissolved Air Flotation, enz.

Voor drinkwater hebben wij speciale kleinschalige containerised oplossingen ontwikkeld die in het bijzonder geschikt zijn voor water noodvoorzieningen. Deze units zijn met name geschikt voor NGO of andere zorgverleners.

Waterbehandelingsinstallaties

Diverse technieken

Reverse osmosis

Reverse osmosis afgekort RO wordt toegepast om opgeloste materialen in water te verwijderen, de meest bekende toepassing is het produceren van drinkwater uit zeewater.

Turbin ontwikkeld en bouwt klant specifiek RO installaties voor uiteenlopende toepassingen. DUTCHSO levert ook RO installaties voor de off-shore en maritieme toepassingen. Pilot installaties zijn beschikbaar om uw toepassing op deelstroom te testen.

Toepassingen:

 • Drinkwater productie RO
 • Mestverwerking RO
 • Afvalwater behandeling RO

Diverse technieken

Ultra filtratie

Ultra filtratie afgekort UF wordt toegepast om niet opgeloste materialen uit water te verwijderen. De meest bekende toepassing is het produceren van drinkwater uit bron of oppervlakte water. DUTCHSO ontwikkeld en bouwt klant specifieke UF waterbehandelingsinstallaties voor uiteenlopende toepassingen.

Toepassingen:

 • Drinkwater productie UF
 • Proces water behandeling UF
 • Afvalwater behandeling UF
 • Voorbehandeling zeewater voor RO
 • Bacteriën en virus verwijdering in drinkwater

Diverse technieken

Disk filter constructie

Automatisch reinigende filters in de aanzuig en pers zijde van de waterbehandelingsinstallaties is een van de specialisme van DUTCHSO.

Onze unieke disk filter constructie heeft een range van 0,5 micron tot 200 micron en is de meest efficiënte constructie in de markt. Een pilot installatie is beschikbaar om de toepassing te testen in het veld. Capaciteit van 1 tot 1000 m/3 per uur is geen probleem voor deze modulaire opbouw. Door de geheel kunststof constructie zijn deze filters zeer goed toepasbaar op zeewater of proces water.

Aanzuigfilters zijn onmisbaar wanneer men in oppervlakte of zeewater toepassing water gaat innemen. Een zelfreinigende constructie is ideaal omdat men het filter niet meer uit het water moet halen om te reinigen. Een speciale constructie voor bronpompen is op aanvraag beschikbaar, hierin is ook de koelmantel van de motor opgenomen. Screens in SS316 is standaard, duplex op aanvraag.

Tankcontainer wateropslag

Diverse technieken

Dissolved Air Flotation

Dissolved Air Flotation afgekort DAF wordt toegepast voor afvalwater behandeling en voorbehandeling proces en drinkwater.

DUTCHSO levert DAF units van 1 tot 500 m/3 per uur voor uiteenlopende toepassingen. De DAF units worden gebouwd in een hars versterkte glasvezel constructie om een maximaal toepassing gebied te creëren zonder dat de installatie wordt aangetast door het medium. Alle metalen delen in contact met de vloeistof zijn in SS316.

DUTCHSO is dealer van verschillende A merken, binnen ons assortiment leveren we compactors, filterkamer persen, drumfilters en schroef persen om verschillende afvalwater stromen te behandelen. De installaties worden specifiek op klant specificaties uitgevoerd inclusief eventuele doseer inrichtingen voor hulpstoffen.

Er zijn verschillende DAF dissolved air flotation units voor huur beschikbaar.

Vragen of informatie?

Neem vandaag nog vrijblijvend contact op!