Dompel pompen

Pompen

Dompel pompen

Dompel pompen zijn in twee versies beschikbaar: schoon water en vuil water pompen. Een dompelpomp is een pomp die geheel in de te verpompen vloeistof wordt ondergedompeld. De aandrijving is meestal elektrisch zoals bij een centrifugaalpomp (de zogenaamde kelderpomp waarmee kelders en kruipruimtes worden leeggepompt), Doordat de pomp zich altijd onderaan bevindt, kan deze de vloeistof omhoog pompen tot elke gewenste hoogte binnen de beperkingen van het vermogen van de aandrijving en de druk die de pomp en de daarop aangesloten persleiding aankunnen.

Schoonwater pompen
Afhankelijk van toepassing hebben wij pompen in kunststof en RVS uitvoering. Kunstof dompel pompen, geschikt voor schoon water of vloeistoffen zonder vaste bestanddelen. Ideaal is de bovenuitloop zodat knikken van de slang vrijwel uitgesloten is. Kortom een pomp die in elke schuur aanwezig zou moeten zijn. Roestvrijstalen dompel pompen, geschikt voor waterdunne vloeistoffen met vaste bestanddelen. Wij bieden verschillende pompen met een vrije doorlaat tot 50 mm. De pompen zijn verkrijgbaar met of zonder vlotteraansluiting en hebben alle 10 meter kabel Roestvrijstalen uitvoeringen zijn geschikt voor intensief gebruik.

Vuilwater, Slurry pompen
Dompelpompen met vortex- of kanaal- of versnijwaaier gemaakt voor het verpompen van rioolwater (fecaliƫn) en vervuild water met grote vaste bestanddelen De versnij-pompen zijn gekend voor het vergruizen van de bestanddelen in het water (toepassing campings, restaurants, drukriolering, etc). De vortex dompelpompen hebben door hun teruggetrokken waaier een grotere vuildoorlaat maar een iets lager rendement naar opvoerhoogte hetgeen niet altijd vereist is. Daarentegen scoren de kanaalwaaier pompen weer hoger naar rendement maar zijn ze ook vuilgevoeliger bij de kleiner series. Leverbaar in kunststof, gietijzer en roestvrij staal of als complete pompunit.

Dompel pompen

Vragen of informatie?

Neem vandaag nog vrijblijvend contact op!