Centrifugal Pumps

Pumps

Centrifugal Pumps

De centrifugaalpomp werkt doormiddel van centrifugaalkracht, door de ronddraaiende beweging van waaier wordt de centrifugaalkracht op de vloeistof overgebracht waardoor deze naar de buitenkant van het pomphuis wordt gedrukt. Door de vloeistof verplaatsing ontstaat een onderdruk in het hart van de waaier en in de zuigaansluiting van de pomp waardoor vloeistof wordt aangezogen en blijft de cyclus van vloeistof verplaatsing in stand.

De voordelen van centrifugaalpompen zijn groot, eenvoudig in gebruik, relatief voordelig in aanschaf en flexibel inzetbaar. Centrifugaalpompen zijn op te delen in twee segmenten, de normaalzuigende- en zelfaanzuigende centrifugaalpomp.

Wij hebben onder andere de centrifugaalpompen van GRUNDFOSS, ROVATTI, CAPRARI, WILO en andere in ons leveringsprogramma.

Ons leveringsprogramma centrifugaalpompen die wij vertegenwoordigen vinden hun toepassing in diverse applicaties waaronder schoon water verwerking, chemie, vuilwater verwerking, verpompen van slib en sludge en ook het verpompen van abrassievevloeistoffen, al dan niet in een ATEx omgeving.

Ons programma aan centrifugaalpompen heeft de volgende capaciteiten range: van 1 m3/hr tot 2000 m3/hr in lage druk en hoge druk afhankelijk van de toepassng.

Centrifugaalpompen leverbaar met elektrische aandrijving en hydraulische aandrijving, beide aandrijvingen leverbaar met een ATEX certificaat.

Centrifugaalpompen waar u aan moet denken zijn norm (CN) pompen, verticale en horizontale centrifugaalpompen, zelfaanzuigende centrifugaal pompen kortom een compleet programma.

Centrifugaal pompen

Questions or more information?

Contact us today without obligation!