Paardenmest opslaan

Paardenmest opslaan

Paardenmest behoort tot één van de beste mestsoorten om de grond te voorzien van voedingsstoffen. Voor manegehouders of mensen die één of meerdere paarden hebben, kan het daarom baten om de mest van deze dieren op te slaan. Hierdoor zal er niet zo snel nieuwe mest gehaald te hoeven worden om de tuin of moestuin te verreiken. Paardenmest opslaan brengt nog een aantal voordelen met zich mee. Zo heeft paardenmest de eigenschap dat het niet stinkt en makkelijk te verwerken is.

Nadelen van het gebruik van paardenmest

Het moge duidelijk zijn dat het opslaan van paardenmest verschillende voordelen heeft, echter zijn er ook een aantal nadelen aan verbonden. Zo kan de mest, van een paard dat recent is behandeld of ontwormd, giftig zijn. Dit kan resulteren in het doden van de planten die men juist wil laten groeien. Een oplossing hiervoor is om de mest eerst 6 maanden te laten composteren. Paardenmest is daarnaast niet geschikt voor alle groenten. Zo is het niet handig om te gebruiken voor courgettes, komkommers, aubergines, tomaten en paprika’s. De mest is wel uitermate geschikt voor stikstofintensieve planten zoals aardappelen, sla of maïs.

Paardenmest opslaan bij de professionals van Dutchso

Dutchso is een internationaal bedrijf dat gespecialiseerd is op het gebied van water- en energietechniek. Er wordt een groot aantal producten geleverd aan klanten van over de hele wereld. Er kan hierbij gedacht worden aan pompen, leidingen, fittingen, opslagtanks en energievoorzieningen voor installaties in afgelegen gebieden. Daarnaast leveren de professionals van Dutchso een veelvoud aan producten aan de Nederlandse markt. Deze klanten bevinden zich vaak in de utiliteit, scheepvaart en agrarische markt. Door een grote voorraad aan pompen, leidingen en fittingen kunnen we onze klanten binnen één tot twee dagen van dienst zijn. Bij Dutchso staat duurzaam zakendoen hoog in het vaandel. Daarom wordt er alles aan gedaan om de juiste balans te vinden tussen het milieu, de samenleving en de ondernemers. Bent u geïnteresseerd in het opslaan van paardenmest? Vul dan het contactformulier in op onze website. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

Contact

    Ik ga akkoord met de privacy voorwaarden Lees hier onze privacy voorwaarden (*)

    Paardenmest opslaan

    Vragen of informatie?

    Neem vandaag nog vrijblijvend contact op!